Header

Cukrászdáinkban kizárólag saját készítésü, magas minöségü alapanyagokból készült süteményeket kínálunk. Jöjjön el Ön is és legyen részese az igazi gasztro élménynek!

Chilis Kávétorta

Csokis piskóta:
6 db. egész tojás
0,14 kg kristálycukor
1 kávéskanál olaj
0,20 kg. liszt
0,01 kg sütőpor
0,02 kg. Jilk paszta
0,08 L. víz
0,02 kg. kakaó
1 kávéskanál kulőr

 Az első hat alkotóelemet összekeverjük és felverjük. A vízben feloldjuk a kakaót, beletesszük a kulőrt, kb. 50 oC-ra felmelegítjük és folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a masszába. A kész tészta 2/3 részét karikába töltjük, egyharmad részét sütőpapíron 20×35 cm-es lappá kenjük ki és mindkettőt kisütjük. A kihűlt karikát ketté vágjuk, ezek lesznek az alsó és a felső lap.

Chilis kávékrém:
0,05 L langyos víz
0,005 kg. chili por
0,015 kg. instant kávé
0,15 kg. porcukor
0,50 kg tejszínhab
0,01 L zselatin

 Az első négy alkotóelemet jól összekeverjük, lazán összedolgozzuk a tejszínhabbal, majd végül hozzácsurgatjuk a langyos zselatint. Az elkészült krémből 15 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. A maradék krém egyharmadát rákenjük a csoki lapra, azt 2 cm. széles csíkokra vágjuk, végül feltekerjük és egy jó félórára mélyhűtőbe tesszük. Ez lesz a torta középső része. Összetöltésnél alulra kerül egy karika, erre jön a krém, a krémre a feltekert lap, erre ismét krém, a legvégén a felső karika. Az egész tortát a félretett krém egy részével vékonyan körbekenjük. A torta tetejét csokival áthúzzuk, az oldalát csokilapkákkal panírozzuk és a maradék krémből a tetejére körbe rozettákat nyomunk. Tetszés szerint díszíthetjük csoki kávészemekkel és marcipánból készült paprikákkal.