Header

Cukrászdáinkban kizárólag saját készítésü, magas minöségü alapanyagokból készült süteményeket kínálunk. Jöjjön el Ön is és legyen részese az igazi gasztro élménynek!

Rákóczi túrós lepény

Rákóczi túrós lepény
Tésztához:
180 g grízes liszt
120 g vaj
60 g porcukor
1 dl tejföl
2 db tojássárgája
szódabikarbóna vagy sütőpor.

 Töltelékhez:
120 g porcukor
30 g vaníliás cukor
3 db tojássárgája
600 g tehéntúró
2 dl tejföl
40 g mazsola
2 db tojásfehérje
reszelt citromhéj
30 g édes morzsa
3 db tojásfehérje
90 g porcukor
barack vagy ribizli lekvár

A lisztet, vajat, cukrot, tejfölt, tojássárgákat késhegynyi szódabikarbónával vagy egy csomag sütőporral gyúródeszkán összegyúrjuk és pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kibéleljük vele egy tepsi alját, villával megszúrkáljuk, és félig megsütjük.
Közben a töltelékhez a cukrot, a vaniliás cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, hozzátesszük az áttört túrót, tejfölt, mazsolát, reszelt citromhéjat, és végül könnyedén hozzávegyítjük a 2 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Ezután a tésztát meghintjük édes morzsával (pl. reszelt piskótával), azon egyenletesen szétkenjük a tölteléket, és mérsékelten meleg sütőben sütjük. Közben a többi tojásfehérjét is habbá verjük, hozzávegyítjük a porcukrot és ezzel, habzsákkal a már teljesen megsült tészta tetejére rácsot spriccelünk, s a sütőben világossárgára sütjük.
Végül a rácsok közeibe lekvárt teszünk.
Ha kissé kihűlt, meleg vízbe mártott késsel felvágjuk.